Bemutatkozás

Minél jobban ismerjük a gyermeket, annál jobban megértjük, minél jobban értjük, annál inkább szeretjük, s így annál hatékonyabban tudjuk majd nevelni.” (Nagy László)

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm a Szent Bazil Általános Iskola autista tanulókat nevelő egységének a honlapján.

Iskolánk autizmussal élő tanulók oktatására - nevelésére vállalkozik, csoportjainkba kizárólag autizmussal élő gyermekeket veszünk fel. Arra törekszünk, hogy  a  gyermekek önmagukhoz mérten  fejlődjenek és biztonságban érezzék magukat az iskola falai között. Pedagógiai munkánk olyan speciális megközelítést igényel,  amely a gyermek aktuális szükségleteire, állapotára épít.  Abban hiszünk, hogy a szülőknek és a szakembereknek  együtt kell működnie, csak ez lehet a  közös munka alapja.  

Egyházi iskolaként keresztény világnézeti alapon folyik a nevelő-oktató munka, az elfogadó szeretet, a türelem, az ember tisztelete jellemzi  a mindennapi tevékenységeinket. Munkatársaink keresztény értékeket valló, elkötelezett szakemberek.

Fenntartónk a Hajdúdorogi Főegyházmegye. A görögkatolikus szellemiség áthatja az egész iskolai életünket, tükröződik szabályzatainkban, dokumentumainkban, nevelési-oktatási céljainkban, feladatainkban.

Kérem, ismerje meg iskolánkat, tájékozódjon a mindennapi életünkről.